Hőprés bemutató videó - nézd meg!

Hőprés - Hasznos textildekorációs információk kezdőknek és profiknak

textildekoracio_1Vasalás hőpréssel? Neked sem passzol össze? - Megpróbáljuk megmagyarázni...

Láttál már ilyet, de nem vagy biztos benne mire is jó? Most ismerkedsz a témával és szeretnél információkhoz jutni? Keresed az új lehetőségeket? Vagy talán már profi vagy és a megoldás érdekel?

Itt egy kézenfekvő megoldás. A textil dekorálás elengedhetetlen, hangsúlyozzuk ELENGEDHETETLEN berendezései a hőprések! Segítségükkel tudod elhelyezni a logókat, feliratokat, nyomtatott képeket a különböző textileken.

Ha új lehetőséget keresel, ez kétségtelenül egy óriási piac. Mindenre lehet feliratot tenni: esernyőre, pólóra, sapkára, sportmezre, táskára, a lényeg, hogy az alapanyag valamilyen textil legyen. Poliészter, pamut vagy ezek keveréke. Ha már vannak dekoros munkáid, betűvágás vagy nyomtatás, esetleg mindkettő, - ez egy remek lehetőség. Relatív kis beruházással újabb szegmenst tudsz kiszolgálni.
textildekoracio_szita Természetesen a szita technológia is jelen van, de ahogy az offszet nyomtatás mellett a digitális nyomtatásnak is van helye, a textildekorban is jelentős a kis széria, amit nem érdemes szitázni és digitálisan KELL megcsinálni.
TIPP: A feliratozáshoz használt termékeket gyűjtő nevükön "vasalható fóliáknak" hívjuk. De ez NE tévesszen meg! Sajnos a "hőprés fólia" név nem adja vissza a termék rendeltetését, habár feldolgozás szempontjából ez lenne a helyes. Vasalóval ezeket az anyagokat NEM lehet felhelyezni. És nem azért, mert mindenkinek hőprést szeretnénk eladni. A tartós, jó minőségű dekoráláshoz állandó hőmérséklet és egyenletes nyomás szükséges. Vasalóval ezt nem tudod biztosítani!

Hogyan válassz gépet? Alapvetően a sík vasalófelületű gépeknél a felület mérete a különbség. Ez a maximálisan felvasalható grafika méretét befolyásolja. Akkora grafikát tudsz maximum felvasalni, amekkora egyszerre a présbe befér. Ha logókat csinálsz inkább, elég egy kisebb felület, ha pólók elejét, hátát kell dekorálni, inkább válassz egy nagyobb felületet, hogy az XXL-es pólókkal is boldogulj. A legelterjedtebb és legnépeszerűbb méret a 38x38 cm.

Nézd meg a 38x38 cm-es PT-06 modellt itt!

hopres_pt11Külön szerkezet kell a sapkákhoz, mert azok ívesek és sík préssel nem tudsz rájuk dolgozni. Ilyet kapsz teljesen külön gépként vagy cserélhető szerkezetként, kombinálva sík préssel. Ha két gép, akkor tudsz párhuzamosan dolgozni, de ez drágább. Ha egy gép, akkor vagy sapkázol, vagy egyebet csinálsz, viszont ez kicsit olcsóbb.

De ne feledd! A grafikát körbe is kell vágni, amit sniccerrel nem lehet. Ha van már vágógéped, ez nem újdonság Számodra. Ha viszont nincs, a textildekorhoz szükséged lesz rá. Mi is ez? Itt megnézheted...


Reméljük, hogy sikerült pár szempontra rávilágítanunk, és most már kicsit könnyebben tudsz navigálni a termékek között. Ha kérdésed lenne, vagy kikérnéd véleményünket, keress meg minket elérhetőségeinken, mindenre választ kapsz.

Nézd meg a hőpréseket a webáruházban!


A hőprés mellé nálunk a textildekoráláshoz szükséges fóliákat is megvásárolhatod, akár már 1 folyómétertől, raktárról szolgálunk ki. Színes és nyomtatható, flock és sima felületű fóliák széles választékából válogathatsz webáruházunkban.

 

textildekoracio_flex_image textildekoracio_blockout textildekoracio_flex_nylon textildekoracio_poli_flock

utofeldolgozas-beszallitok-logoi