Laminálógép - hideg vagy meleg

Kézi simítók, gyűrődések, selejtek? - Szabadulj meg a manuális munkának még a gondolatától is!


hideg-meleg-laminalogepVolt már olyan munkád, hogy meg kellett védened a posztert, fényképet UV fénytől, kosztól, nedvességtől?

Vagy öntapadóvá szerettél volna tenni egy anyagot?

Esetleg az öntapadó médiát táblára kellett felraknod? És ebből ráadásul nem csak egyet, hanem sokat kellett csinálnod? Így viszont órákat töltöttél azzal, hogy a védőfóliát fel is ragaszd és még segítséget is kellett kérned?

Ha ez ismerős, akkor biztosan gondoltál arra is, hogy ezt egy gép segítségével mennyivel egyszerűbben és gyorsabban megcsinálhatnád. A késztermék szebb is lesz, és még pénzt is megtakarítasz, mert kevesebb a selejted és egyedül is boldogulsz.

Neschen ColdLam 1650 Először azt kell eldöntened, hogy a felső szilikon henger fűtött legyen vagy sem. Ha nem, akkor hideg lamináló, C jelzésű (ColdLam) gépeinket ajánljuk. Ha fűtőszállal ellátott, akkor a W jelű (HotLam) modellek jöhetnek szóba.
A széles formátumú nyomtatásban a hordozóanyaggal ellátott és tekercses kiszerelésű lamináló fóliák terjedtek el. Ezek feldolgozásához bőven elegendő, ha a szilikon hengert 40-60 °C-ra melegítjük. Ha vékonyabb, hordozó nélküli fóliát szeretnél megmunkálni, akkor inkább ún. forró laminálógépet használj, amelynek hengere egészen 120 °C-ra felfűthető.

A másik fontos kérdés a szélesség, ami persze szintén befolyásolja az árat. Ha konkrét munkára keresel megoldást, a műszaki tartalomnak megfelelően egyszerűen tudsz válogatni. Ha általános megoldást keresel, akkor viszont kiindulhatsz vevőid jelenlegi igényeiből és megnézheted, hogy általában most milyen szélességben kell dolgoznod; de még jobb, ha gondolsz a jövőre is és a terveidet is figyelembe veszed.

Ha már van nyomtatód is, mindenképpen azt ajánljuk, hogy lamináló gépből a nyomtatóddal legalább egyező szélességet vegyél. Azok az ügyfeleink, akik keskenyebb laminálógépet használnak, mint a nyomtatójuk, nap mint nap szembesülnek a hiányossággal, hogy nem tudnak minden munkát elvállalni. Ez utólag nagyon bosszantó, ezért mi erre előre felhívjuk a figyelmedet.

picture_58.pngHogyan is működik?

Még nem használtál ilyet és úgy gondolod, nehéz kezelni? Érdekel, hogyan is működik? Mire kell figyelned? Kérj egy demo időpontot és mi megmutatjuk Neked a fortélyokat. Nem kell katalógus és leírás alapján döntened, bőven lesz időd mérlegelni és rendezni a gondolataidat.


Reméljük, hogy sikerült pár szempontra rávilágítanunk és most már más szemmel fogod nézni a száraz műszaki paramétereket. Ha kérdésed lenne, vagy kikérnéd véleményünket, keress meg minket elérhetőségeinken, mindenre választ kapsz.


Olvasd el felhasználóink véleményét ITT a RollLam laminálógépekről. 

 

A RollLam laminálógép tökéletes. Felhasználóbarát és megbízható végeredményt nyújt. Jobb bármely laminálógépnél amit eddig láttam.

Szabó Attila, Intendo Stúdió Kft.
http://intendostudio.hu/

utofeldolgozas-beszallitok-logoi