Headbanner 05

RIP szoftver - Letöltsem vagy vásároljam meg?

 

A legtöbb használatban lévő RIP–szoftver megtalálható az interneten valamilyen formában, és onnan ingyen le is tudod tölteni.
De vigyázz, mert ezek sajnos nem a legújabb változatok és sokszor nem is azt kapod, amit látsz. Ezért is fordulhat elő, hogy a Te nyomtatóddal mégsem fog működni.

Amikor RIP szoftvert szeretnél beszerezni, ne MB-ban és GB-ban gondolkodj, ne a progamot lásd, hanem a hatékonyan működő termelőeszközt!

 
Miért fontos a megfelelő RIP szoftver kiválasztása?

Nincs attól bosszantóbb dolog, mint amikor a több óra alatt elkészített grafikát átméretezve, netalán teljesen más színösszeállításban látod viszont a nyomtatáskor. Ha megfelelő RIP-et használsz, időt, energiát és pénzt spórolhatsz.

 

Ne vegyél zsákbamacskát!

A forgalmazóknál ki tudod próbálni a kiszemelt programot használat közben, így kizárhatod a későbbi meglepetéseket. Fontos, hogy olyan szoftvert válassz, amelyhez valódi támogatást kapsz.

Mit jelent a támogatás?
Amennyiben kijelölt, felhatalmazott kereskedésben vásárolsz RIP szoftvert, akkor a telepítő DVD-n és a hardver kulcson kívül hasznos tanácsokkal is el tudnak látni. Mivel ezek a szoftverek elég speciális felhasználásra készültek, ezért előfordulhat, hogy egyes funkciós kiaknázásához jól fog jönni egy kis szakmai segítség
A RIP szoftver kiválasztásakor tehát érdemes ügyelned arra, hogy olyan kereskedőtől vásárolj, aki vállalja a telepítést, beüzemelést is, és hasznos tanácsokkal lát el.

 

Ha szükségem lesz eredeti verzióra, majd megveszem később! Vagy nem...?

Jó, ha tudod, hogy egy RIP szoftvert utólag beépíteni sokkal drágább. Sajnos sok ember szemében -talán a korai PC-s időszaknak köszönhetően- nincs értéke a szoftvereknek. Egy nyomtató vásárlás esetén ez az a terület, ahol a legnagyobb a spórolás.

Pedig ez olyan, mint amikor az első generációs magyar Su..kihoz nem kértek a vásárlók kalaptartót és hátsó ablaktörlőt. Dönthetsz egy beruházás esetén úgy, hogy neked elég lesz az olcsóbb változat is, de lehet, hogy olyan fő funkció (pl. ICC-profil menedzsment) marad ki, mely a későbbiekben hasznos lenne és végül duplán fizetsz, mert az olcsó mellé végül a drágábbat is meg kell majd venned. Ne sajnáld tehát az időt ettől a területtől sem.

A nyomtatód jövedelmező üzemeltetéséhez szükséged van egy jó szoftverre is!


Ha további kérdéseid vannak a RIP szoftverekről, keress minket bármely elérhetőségünkön!