Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékdíj

Információk a termékdíj szabályozásról!

Az általunk forgalmazott termékek egy része csomagolószernek minősül, nem reklámhordozónak. Ezért egyes (csomgolószerként nyilvántartott) termékeink után fizetendő díjról, Partnereinket a jogszabályban (343/2011.XII.29. Korm. Rendelet) meghatározott módon szükséges nyilatkoztatnunk. 


A termékdíj nyilatkozat alábbi termékeinkre vonatkozik:

Termék megnevezés CSK kód
Emblem, Colorjet és egyéb gyártmányú nyomtatható papírok   A223001
Műanyag alapú gyártást kiegészítő termékek (pl. ponyvaszegő)    S023001
MACtac, Emblem és egyéb gyártmányú műanyag alapú plotterfóliák, nyomtatható, öntapadó és nem öntapadó fóliák, applikációs fóliák, lamináló és védőfóliák, PVC és akril táblák, habkartonok, szendvicslemezek    A023001

Milyen esetben szükséges nyilatkozni és mit kell kitölteni?

Amennyiben termékeinket nem csomagolási célra használod fel, úgy nem kell termékdíjat fizetned. Erről szükséges nyilatkoznod az ITT LETÖLTHETŐ aktuális termékdíj nyilatkozati űrlapon. A nyilatkozatodat, úgy tudjuk csak érvényesíteni, ha azt visszaküldöd nekünk, céges aláírással és pecséttel ellátva.

A nyilatkozat hiányában vagy csomagolási célú felhasználás esetén, termékdíjat számlázunk. Ennek költségét lejjebb találod.

Hogyan mentesülhetsz a termékdíj fizetési kötelezettség alól?

Amennyiben töltesz ki nyilatkozatot, a termékdíjat nem számlázzuk ki. Az aktuális eseti nyilatkozat letöltéséhez KATTINTS IDE.

Figyelem! Amennyiben nem töltesz ki nyilatkozatot, úgy a jogszabályban meghatározott módon, a kötelezettség alá eső termékekre termékdíjat kell számláznunk. 

Három esetet különítünk el:

a., Nem csomagolási célra használod termékeinket: Ez esetben kérjük, töltsd ki az aktuális (2019.01.01-2020.12.31.) nyilatkozatot.  

Az űrlapot érdemes mielőbb kitöltened, ezért a nyilatkozatot le tudod tölteni IDE KATTINTVAA kitöltött, cégszerűen aláírt nyilatkozatot kérjük, küldd vissza nekünk scannelve emailben. 

b., Csomagolási célra használod termékeinket: Ez esetben a termékdíjat jogszabályi kötelezettségünk alapján ki kell Neked számláznunk. Ez az összeg PVC termékek esetén 58 Ft/kg, papír termékek esetén 19 Ft/kg.

c., Megrendelésenként változhat, hogy milyen célra használod a terméket, ezért nem tudsz időszaki nyilatkozatot tenni: Ebben az esetben Számodra az eseti nyilatkozat a megfelelő. Minden olyan megrendelésed mellé, amikor nem csomagolási célú a felhasználás, küldd el nekünk az ITT LETÖLTHETŐ eseti nyilatkozatot aláírva és lepecsételve.

FONTOS!

Abban az estben, amennyiben a fentiek szerint nyilatkozol, de a csomagolóeszközt mégis csomagolásra használod fel, kötelezettnek minősülsz. Ez azt jelenti, hogy egy esetleges hatósági ellenőrzés során a hibásan vagy nem nyilatkozó vevőnek kell az elmaradt termékdíjakat annak kamataival együtt megfizetni.

Kérjük, hogy a termékdíj nyilatkozatot a fenti tájékoztatást figyelembe véve, saját felelősségedre töltsd ki és küldd vissza nekünk következő vásárlásod során!

Ha kérdésed van a termékdíj-szabályozásról, hívd bátran ügyfélszolgálatunkat a +36-1/373-09-30-as telefonszámon.