Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

FESPA élménybeszámoló - az Eurojet szemszögéből

FESPA élménybeszámoló - az Eurojet szemszögéből

Viszonteladóként mindig ugyanazokkal a célokkal érkezünk a nemzetközi kiállításokra. Meg kell találnunk azokat a gépeket, alapanyagokat, amikre Nektek szükségetek lehet.
 

A FESPA számunkra már hónapokkal a nyitás előtt elkezdődik. Ilyenkor felpezsdülnek a gyártók és megállás nélkül megy az egyeztetés megbeszélésekről, találkozásokról, üzleti vacsorákról. Az első lépésünk megérkezéskor a FESPA területének memorizálása, ugyanis ilyenkor csarnokból csarnokba rohanunk, hogy felkutassuk mi mindent tudnak ajánlani a beszállítóink, amik számotokra érdekesek lehetnek. Előfordul, hogy már a Tőletek begyűjtött konkrét igényekkel keressük fel meglévő gyártóinkat, de, ha náluk nem találjuk meg, amit kerestünk mindig nyitott szemmel fordulunk az új gyártók felé is.

Nagyon vártuk már az idei nagy FESPA-t, de az igazat megvallva a csarnokokat körbejárva volt egy kis hiányérzetünk, valahogy nem jött az a szokásos „hűha” élmény. Ennek valószínűleg két oka volt, az egyiknek természetesen a gazdasági helyzethez van köze, a másik viszont ennél sokkal pozitívabb. Idén a legtöbb gyártónál alapanyag szempontból egyértelmű irány volt az újrahasznosítás és a környezetvédelem. Ez már régóta téma a beszállítóinknál, most viszont azt látjuk, hogy szinte minden már meglévő alapanyagot tudunk pótolni környezetbarát megoldással, ráadásul az árkülönbözet is egyre csökken.

Bergertextiles FESPA 2022

Rengeteg továbbfejlesztett és új belsőépítészeti megoldással is találkoztunk. Az ilyen alapanyagoknak mindig nagyon örülünk, hiszen tudjuk, hogy ezekkel midig új utak nyílhatnak meg.

Ezen a két úton indulva elképesztően érdekes alapanyagokat és lehetséges új beszállítókat találtunk, a későbbiekben természetesen részletesen is beszámolunk ezekről.

Neschen stand FESPA 2022

Hardver témakörben is kicsit ambivalens érzéseink támadtak. Míg 3 évvel ezelőtt egyértelműen látszott, hogy minden (is) a belsőépítészetről szól a gépek terén, idén kicsit elveszettnek éreztük a kínálatot, ugyanis sehol nem véltünk erős irányzatot felfedezni.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem voltak kint szuper gépek, sőt. A HP például idén szinte a teljes portfolióját kihozta. A standon a 3. generációs latex nyomtatókon, a STITCH textilnyomtatón, a legújabb HP Latex 700/800-as szérián és az ipari felhasználású R szérián kívül egyértelműen a környezettudatosság dominált, melyet a HP már évek óta úttörőként képvisel.

HP stand FESPA 2022

A 2022-es FESPA-n azonban két másik dolognak is rendkívül örültünk és alig vártuk, hogy beszámoljunk Nektek róla. Sikerült leszerződnünk egy új beszállítóval a FLEXA-val, akik utófeldolgozásban nem ismernek lehetetlent.

Egy gyors videót is készítettünk a standjukon, további részleteket a weboldalunkon találhattok a közeljövőben. Addig is személyes kapcsolattartód minden fontos információt meg tud veled osztani.

A másik óriási hírrel idén a MUTOH állt elő. A japán gyártó cég hardverekben is újított, igazán felhasználóbarát funkciókkal látták el az új nyomtatófejekkel felturbózott, immár rendkívül termelékeny nyomtatókat. A Mutoh az XpertJet 1682SR Pro nyomtatóval együtt jelentette be legújabb fejlesztésű MS51 festékét is a FESPA-n.

Ez a festék, azon kívül, hogy gyors száradásával nagy sebességű nyomtatásra is alkalmas és kivételes színhelyességet biztosít CMYK színek használata mellett; új trendet teremtve az első olyan Eco-Solvent típusú festék a piacon, amely GBL-mentes*, ezáltal nincs szükség veszélyt jelölő figyelmeztetés elhelyezésére a festék csomagolásán.

A festékről részletesebben itt olvashatsz: Press_Release_Mutoh_Fespa_2022.pdf (mcusercontent.com)

*A Gbl egy színtelen olajszerű folyadék, mely jellegzetes szagú és vízben oldható. Az emberi szervezetben a GHB előanyaga, és mámoros érzést okoz. Folyékony ecstasynak is nevezik. Az előanyagnak egy picit oldószer illata van, de erősebb italba keverve gyakorlatilag pillanatok alatt eltűnik. Egy szemcseppnyi anyag elég, akkor 5-10 perc után beszűkült tudatállapotba kerül. Újabb 4-5 perc után a tudatvesztés is megtörténhet

Összefoglalva, tehát

Negatívumok:

-        sok másolást láttunk a gyártók között

-        nem voltak, olyan látványos standok

-        kevésnek éreztük az újdonságokat

-        hardver téren nem láttunk egyértelmű vezérvonalat

Pozitívum:

-        szintem minden megszokott alapanyagból találtunk kedvező árú, környezetbarát megoldást

-        egyre szélesebb, jobb minőségű belsőépítészeti kínálattal találkoztunk

-        sikerült olyan utófeldolgozó gép gyártót találnunk, akivel együttműködve segíteni tudunk Nektek legalább egy szinttel hatékonyabbá tenni a termeléseteket

-        a MUTOH festék innovációja rengeteg lehetőséget teremt, amellyel mindenképp érdemes foglalkozni

+ 1 hoztunk egy szuper MUTOH akciót is

részletek:

Mutoh 1641 SR Pro - 11 545,- EUR + áfa

-        Mutoh VerteLith RIP szoftverrel

-        30 kg-os felcsévélővel

-        Kiszállítással, telepítéssel, oktatással

-        Egy szett festékkel

-        + egy szett festék ajándékba

-        3 év jótállással

Az ajánlattal kapcsolatban keresd személyes kapcsolattartódat! 

Az ajánlat 2022.06.17-ig érvényes.