Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Latex és én

A Latex és én

Marketinges a gépteremben, avagy egy totál laikus találkozása a HP Latex 800-zal 

Valószínűleg újdonságot nem fogok Nektek mondani a nyomtatással kapcsolatban, ez csak inkább egy szétszórt marketinges rövid története egy szélesformátumú nyomtatóval.

Miért mentem a demó terembe?

Mint marketinges, imádom a mintákat, a kézzelfogható eszközöket, dekorációkat és mind azt a millió dolgot, amit az alapanyagainkból el lehet készíteni. A legújabb ötletünk az volt, hogy készítsünk egy kis, egyszerű mintakönyvet Nektek, partnereinknek. Ezek azok a minták, amiket a személyes kapcsolattartótok visz nektek havonta/2 havonta, egy összegyűjthető mintakatalógus. Házon belül el is neveztük lutra albumnak. :)

Na de ebből még mindig nem derül ki, hogy hogyan is jutottam le a demó terembe…

Ezeket a mintákat ugyebár ki kell nyomtatni, ehhez nem sok mindenre van szükség egy grafikára, egy nyomtatóra, némi alapanyagra és festékre. Ez pipa. Valakinek azonban a gépet is kezelni kellene. Szerencsére van egy nagyon profi szervizes csapatunk. Ők azonban teljesen szétszéledtek folyamatosan telepítenek, szervizelnek, demót tartanak vagy épp tanfolyamokon vesznek részt.

Úgyhogy arra a döntésre jutottam, hogy kézbe veszem az irányítást. Elcsíptem az egyik szervizes kollégát a reggeli kávéja közben és mondtam: Figyu Mozó mutasd már meg gyorsan, hogy hogy működik az új Latex. (Amúgy is láttam már róla vagy 1000 videót, webinárt, elolvastam minden technikai adatlapot, gondoltam mi baj lehet)

Első észrevételek

-        Olyan a státusz jelző lámpa, mint a legóba a kis színes üvegszerű darabok, nagyon jópofa

-        WOW kajak kiír mindent a kijelzője lépésről lépésre? Ez eddig pofon egyszerű, hol a csavar?

-        Oké, mi? hova fűzöm be? Aha, igen a kis pöcköt rá kell állítani az anyag szélére, vettem!

-        Imádom a karton festéktartókat, jól néz ki és környezetbarát is. Szuper kombó számomra!

Első tapasztalatok

Nem vagyok egy műszaki beállítottságú ember, nem véletlen választottam a marketinges szakmát… Először nagyon féltem a géptől, hogy valamit tönkreteszek benne, rosszul állítom be, túl erősen zárom le a tetejét vagy bármi, amire még gondolni sem tudok, hiszen ez az első alkalom, hogy megnyomok akár egy gombot is egy szélesformátumú nyomtatón.

Gyakorlatilag egy 20 perces gyorstalpalóval és 3 telefonos segítséggel életemben először egyedül indítottam el egy nyomdai termelőeszközt. Ráadásul az elsők közt voltam Magyarországon, akik kipróbálhatták a HP Latex 800W-t. 

3 dolgot kellet megtanulnom:

1.      Alapanyag befűzése és beállítása. A leginkább az tetszett, hogy a Latex végigvezetett minden lépésen, nem kellett magamtól megjegyeznem, hogy mit csináljak. Befűztem az alapanyagot, beállítottam a szélleszorítókat, ami nagyon meglepett, amikor láttam, hogy csak egy listából ki kell választanom az alapanyag típusát. Ez milyen jó már- gondoltam.

2.      RIP szoftver használata. Oké ez egy program, elég érthető, könnyen kezelhető, itt adok meg minden fontos adatot.

3.      SOHA NEM nyitjuk ki a gép tetejét, amikor már nyomtat, akkor se, ha elfelejtetted leszorítani az alapanyagot és épp gyűrődik fel az egész :D Csak a kis ablakocskát szabad kinyitni.

Végeredmény

2 nap alatt kinyomtattam 1232 db A5 mintát. Amikor valamiből kevés lett csak rányomtam a gépen, hogy reprint. Egész sok hibát vétettem, beraktam egy olyan alapanyagot, ami csak ecosolventtel nyomtatható éééés persze nyomtattam is rá, nem állítottam be az alapanyag szélleszorítókat, felgyűrte az egész alapanyagot, kinyitottam a gépet nyomtatás közben, rosszul kezdtem el felcsévélni az alapanyagot, meghúztam, csíkos lett. :D

Minden bénázást 3 perc alatt oldottam meg (persze szervizes telefonos segítséggel) ezek után pedig sokkal nyugodtabban álltam neki másnap a nyomtatásnak, hiszen még így sem tettem tönkre a gépet!

Nyomtattam fehér alányomással transzparens alapanyagra, OWV-re, textilre, ponyvára, monomer fóliára, még olyan anyagra is, ami hivatalosan nem nyomtatható (de ezt ne mondjátok el senkinek).

Természetesen ennyitől még nem lettem gép operátor vagy profi nyomtató, de a minták elkészültek és ehhez tökéletes partner volt számomra a HP Latex 800W. Leginkább a könnyű kezelhetősége, jó kommunikációja és a „béna biztos” szerkezete tetszett. Környezettudatos embernek tartom magam (már amennyire ebben a szakmában lehetünk azok) ezért külön örültem, hogy pont a Latex technológiát próbálhattam ki, gyorsan elkészültem, gyönyörű színekkel és mellette még a természetet sem terheltem akkora mértékben.

A végeredményt a személyes kapcsolattartótok viszi ki Nektek. Gondoljatok rá, amikor a kezetekbe veszitek, hogy egy laikus marketinges nyomtatta sok szeretettel! :)