Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Valiani – „Itt mindenki családtag, aki nem, az barát!”

Valiani – „Itt mindenki családtag, aki nem, az barát!”

A cím akár a Keresztapa című epikus filmtrilógia egyik részéből is származhatna, de ennyire azért nem utaztunk délre legutóbbi olaszországi túránk alkalmával. Csak egy Firenze melletti kisvárosba Certaldo-ba látogattunk el, hogy egy emlékezetes három napot töltsünk el legújabb beszállítónk főhadiszállásán a Valiani-nál.

De mielőtt ennyire előre ugranék, hogy is került képbe, hogy egy új brand kivágóasztalaival bővítsük a portfóliónkat?

Azt gondolom, a Summát nem igazán kell már bemutatni senkinek Magyarországon, ha utófeldolgozó gépekről beszélünk. A tökéletesre fejlesztett és elnyűhetetlen vágóplottereik a már közel 30 db Magyarországon működő síkágyas kivágóasztalaik, vagy éppen a textilipar számára fejlesztett lézervágóik már bizonyítottak a világon és idehaza is. Nem csoda, hogy értékesítőink és szervizeseink számára is az egyik kedvenc márka a portfóliónkban. A megbízható minőség mellett ráadásul folyamatos újításokkal is jelentkezik a gyártó.

Ennek az innovatív és minőségorientált szemléletmódnak köszönhető, hogy a 2022-es Fespán megállapodás született a Summa és a Valiani között, hogy közösen egy hajóban evezve, a két cégben felhalmozott tudást egyesítve folytassák útjukat a reklám-dekorációs iparágon innen és túl.

Így, amikor kaptunk egy telefont a Summa regoniális vezetőjétől, hogy megossza velünk a legújabb lépcsőfokot a Summa életében és egyúttal felajánlja, hogy mi legyünk a Valiani hivatalos disztribútora, izgatottan csaptuk fel laptopjainkat, hogy utána nézzünk a gyártónak, habár voltak már halvány emlékeink a Valiani-ról a külföldi kiállításokról.

Valiani – Művészetből az iparba

A Valiani 1974 óta a piacon lévő családi vállalkozás, amit jelenleg Nico Valiani, az alapító Franco Valiani fia menedzsel. Mivel a márka is a család nevét viseli, ezért az elmúlt 48 évben az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy a nevükkel fémjelzett gépek a minőséget, a megbízhatóságot és a precizitást képviseljék. Ezen hitvallás teljes mértékben átszőtte a cég elmúlt majdnem 50 évét, bármilyen termelőeszköz fejlesztéséről is legyen szó. A legjobb bizonyíték erre, hogy a Summánál is úgy gondolták, érdemes invesztálni a közös folytatásba.

A cég az induláskor a paszpartuk gyártására fejlesztett vágógépeket. A paszpartu egyszerűen lefordítva a dekoratív képkeretezést jelenti, melynek lényege, hogy a képkeret összhangban legyen a képen látható témával, mind színben mind formában. Hosszú évekig ezek a gépek voltak a Valiani zászlóshajói, olyan helyekre adtak el gépeket a világban, mint pl: az amerikai Fehér Ház, a Vatikáni Múzeum vagy éppen a párizsi Louvre, hogy csak párat említsünk az igazán impozáns referenciákból.

A reklámdekorációs eszközök gyártásának digitális nyomtatására és feldolgozására való átállás során a világban végbemenő változások hatására a gyártó is úgy gondolta, hogy eljött az ideje, hogy a művészet mellett ebbe a szegmensbe is gyártsanak gépeket, vagy akár reklámdekoráción túl más iparágak számára is.

Jelenleg a következő iparágakban használhatóak a Valiani vágógépek:

-        Grafikai stúdiók, széles-formátumú digitális nyomdák

-        Ofszet nyomdák

-        Csomagolás gyártó cégek

-        Stancforma gyártók

-        Copy shopok,

-        Építészet,

-        Textil, divat, ruházat

-        Múzeumok

-        Keretezők és fotóművészek

Kivágóasztalok mindenkinek

Jelenleg 4 típust kínál a gyártó, típusonként különféle méretekkel és választható felszereltséggel.

Invicta széria:

Az egyfejes belépő szintű síkágyas kivágóasztal három féle méretben érhető el: 80 x 63 cm, 122 x 82 cm és 102 x 153 cm. Kiváló ár-érték arányának köszönhetően remek választás azoknak, akik nem tudják már tartani a határidőket a kézivágással, szeretnének dobozokat, kínálópultokat, habosított PVC-t vagy polipropilén táblákat feldolgozni.

Optima széria:

A duplafejjel felszerelt Optima modellek két méretben érhetőek el: 80 x 123 cm és 160 x 123 cm. Az Invicta-hoz képest előrelépés, hogy ha rengeteg dobozt vagy kínálópultot gyártunk, a két fejnek köszönhetően a vágást és a biegelést egy munkafolyamat alatt, szerszámcsere nélkül meg tudjuk oldani. Emellett persze a variálható vágóeszközöknek köszönhetően, habosított PVC-re, habkartonra, bőr- vagy gumi anyag feldolgozására is használható az asztal.

Integra széria:

Az előző modellhez képest az Integra asztalok négy méretben érhetőek el: 162 x 123 cm, 200 x 180cm, 252 x 123 cm, 305 x 160 cm. A duplafej mellett ez a modell már marómotorral is felszerelt. Így a fentiekhez képest már plexit, alumínium kompozitot vagy éppen vastagabb habosított PVC táblákat is marhatunk formára. Ha van már valamilyen táblás vagy hibrid UV nyomtatónk, a négy elérhető méretnek köszönhetően könnyen megtaláljuk melyik illik a gyártásunkba. Ha pedig nem ragaszkodunk az alapanyagtovábbító szalaghoz, - ami egy Summa asztalban van - , akkor ez a piac egyik legköltséghatékonyabb megoldása az európai gyártású gépeket figyelembe véve.

Omnia széria:

A két méretben (80cm vagy 105 cm) elérhető Omnia széria azoknak a digitális vagy ofszet nyomdáknak lesz tökéletes megoldás, akik rengeteg címkét, karton alapú csomagolást, szórólapokat, névjegykártyákat gyártanak nagy mennyiségben, de folyamatosan változó tartalommal. Az automata adagolórendszernek köszönhetően csak a munka indításakor igényel operátori beavatkozást. A robosztus és precíz kialakításának köszönhetően a nap 24 órájában képes gyártani a termékeinket.

A név kötelez: 5 év jótállás

Ha fentiekből még nem derült volna ki, hogy milyen páratlan minőségű gyártóról van szó a piacon, egyedülálló módon a Valiani 5 év garanciát biztosít a berendezéseire, mert a név kötelez!

Az élmény megfizethetetlen!

Amellett, hogy a fentebb leírtak igazán jól hangzanak, nem mehetünk el szó nélkül a humán oldal mellett sem, mert a gépek mögött még mindig emberek állnak. A három napos tréningre két értékesítő és két szervizes utazott az Eurojet csapatából. Az volt a célunk, hogy mind értékesítői oldalról, mint szervizes oldalról megfelelően felmérjük a gyártót és a termékeit, hogy a tőlünk már jól megszokott minőségű gépek kerüljenek be a portfóliónkba. A Valiani kínálatában szereplő összes gépet lehetőségünk volt kipróbálni és „szétszedni” a demócenterben, megismertük az összes szerszámot, amikkel felszerelhetőek a gépek, ezenkívül rengeteg példát kaptunk, hogy milyen piacokon lehet érdekes egy ilyen termelőeszköz, ami nem is csoda, mert több mint 80 országban vannak jelen a gyártó gépei.
A demócenter mellett megnézhettük a gyártósort, ahol megértettük, hogy miért is tudtudnak minden gépükre öt év garanciát vállalni. Amellett, hogy rendelkeznek ISO 9001 (minőség), ISO 14001 (környezet) és ISO 45001 (egészség és biztonság) tanúsítványokkal, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gépnek minden alkatrésze európai forrásból származzon, és ha lehet Olaszországból.
Érdekes és felemelő érzés volt megtapasztalni ezt a számunkra szokatlan piaci összetartást, ami jellemző az olaszokra. Ahogy egy kis olasz város éttermében is figyelnek arra, hogy minden alapanyagot helyi termelőktől szerezzenek be, ugyanúgy egy nagy ipari gépeket gyártó cég is figyel arra, hogy az „összetevők” helyi forrásokból származzanak, ami nem csak azért jó, mert könnyen után követhető az alkatrészek életútja, de nem mellesleg a helyi gyártó cégek együttműködésével az olasz GDP-t duzzasztják közösen.
Mi tagadás, a mostani piaci helyzetben irigylésre méltó üzleti hozzáállás ez a magatartás. Innen ered a címben is említett idézet, amit gyártó ügyvezetője, Nico Valiani mondott nekünk:
„Itt mindenki családtag, aki nem, az barát!”
Ezzel a rövid idézettel keretbe is tudjuk foglalni a háromnapos utazásunkat, mert nem csak egy olyan gépportfóliót ismerhettünk meg, amitől a mindig „kukacos” (bocsi srácok smiley) szerviz csapatunknak is leesett az álla, hanem egy olyan, újabb gyártó került a portfóliónkba, akivel üzletileg is nagyon tudunk azonosulni.
Igazából amellett, hogy mi is arra törekszünk, hogy minőségi termelőeszközöket tudjunk eladni az ügyfeleinknek, ugyanilyen, - ha nem fontosabbnak -  tartjuk azt, hogy jó-, és egymást a nehéz helyzetekben sem magára hagyó, üzleti kapcsolatot is ápoljunk velük.

Végszó

Figyeljétek a honlapunkat és közösségi média felületeinket, mert egyre több és bővebb infókat osztunk meg Veletek a Valiani termékeiről, de ha nem tudjátok kivárni, keressétek az értékesítőinket bővebb információért.

Büszkén jelentjük be, hogy a Valiani gépei már elérhetőek a termékkínálatunkban!