Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ilyen volt a Textil /R/Evolúció Rendezvény

Ilyen volt a Textil /R/Evolúció Rendezvény

Nagyszabású rendezvény tanúi lehettek, akik 2023.04.20-án velünk tartottak a Textil /R/Evolúció nevű Szakmai Nyílt Napon.


A közel 100 fős eseménynek a design fellegvára, a MOME – a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem - adott otthont.
Velük és a Magyar Könnyűipari Szövetséggel közös szervezésben az elmúlt évek egyik legnagyobb szakmai eseményét szerveztük meg az iparágban a textiles szakembereknek és a téma iránt érdeklődőknek.


A megnyitó után előadásukban bemutatkozott két MOME- s öregdiák, - Tomcsányi Dóra és Balázs Viola – akik bemutatták 13 éve működő kortárs női divatmárkájukat, a tomcsányi-t, amit az egyetemen elsajátított tudás alapján, a digitális nyomtatás segítségével kiegészítve egyedülálló módon valósítottak meg.

A résztvevők Dr.Kokasné Dr.Palicska Lívia – a Magyar Könnyűipari Szövetség elnöke – előadásában megismerhették az európai fenntartható és körforgásos textilstratégiát, azt, hogy milyen kihívásokkal áll szemben jelenleg a textilipar, milyenek lesznek 2030-ra az uniós piacon forgalomba hozott textiltermékek, valamint szó esett fenntarthatósági kérdésekről és az Oeko-Tex tanúsítványok rendszeréről is.

Fókuszban a digitális nyomtatás címmel tartotta meg érdekfeszítő előadását Németh Henriett szervizvezető kolléganőnk, melyben ismertette a technológiát, hogyan, milyen folyamatokon keresztül lehet textilt nyomtatni, és milyen berendezések állnak erre a célra rendelkezésre a szélesformátumú nyomtatóktól kezdve, a hőkezelést biztosító Transmatic kalandereken át egészen a digitális vágóberendezésekig: Summa vágóplotterek, síkágyas kivágóasztalok és lézervágók segítségével.

 

Nézd meg képgalériánkat, kattints a képekre a nagyobb felbontásért!

Sarkadi Nikolett, értékesítési tanácsadó kolléganőnk bemutatta a 170 éves Berger Textiles-t, mely mára 55 országban több, mint 9 millió négyzetméternyi digitálisan nyomtatható textíliát értékesít. A német gyártó kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, komplett gyártásukat is ennek megfelelően alakították át, textilkínálatuk nagy része elérhető környezetbarát kivitelben is.
Bemutatásra került, hogyan változott meg az elmúlt évtizedekben a textilek felhasználása napjainkig a belsőépítészeti dekorációk térnyerésével.

A jelenlévők megismerhették a Berger Textiles alapanyagait; mind a belsőépítészeti textileket és a dekorációs ipar számára kínált alapanyagokat is, köztük a Berger Samba-t, a világ elsőszámú backlit textiljét, a Luminát és a Revolution-t is, mely a rendezvény dekorációjául is szolgált.

Az előadások után Vincze Zsolt – az Eurojet hardverüzletág vezetője – Kerényi Zsolttal, a Julius K9-Sport Kft ügyvezetőjével beszélgetett, aki beavatta a részvevőket egyedülálló sikertörténetükbe: milyen kihívásokon és nehézségeken keresztül vezetett az út, hogyan indult el az egyedi kutyahámok gyártása és végül hogyan tettek szert világhírnévre a Signracer 1600 és egy Summa kivágóasztal segítségével.

Jól tükrözi a digitális nyomtatás iparágon kívüli térhódítását a Julius K9 példája, ahol egy iparágon kívüli cég hódította meg a piacot és ért el nívós üzleti sikert általa. Ezenkívül 2022-ben a Berger Textiles által kiírt” A Samba 10 éves” versenyen limitált kiadású kutyahámjaikkal első helyezést értek el.
 

Nézd meg képgalériánkat, kattints a képekre a nagyobb felbontásért!

 

A résztvevők nem csak új és izgalmas információkkal gazdagodtak az előadásokon, -  melyek színvonalát lenyűgözővé tette a modern, legkorszerűbb hang és fénytechnikával felszerelt Filmstúdió -hanem három grandiózus nyomtatót is bemutattunk részükre;

- egy Signracer 1600 UV nyomtatót
- egy HP Stitch S500 Textilnyomtatót
és
- egy Mutoh 461 UF Tárgynyomtatót, melyen érdekesebbnél érdekesebb termékek készültek; műbőr, transzferfólia, mágnesfóliák, névjegykártyák, fa,- és egyéb dekorációs termékek.

A résztvevők nemcsak megtekinthették, hogyan készülnek ezek a termékek, de szervizes kollégáink segítségével interaktív módon követhették nyomon a termékek gyártását.

 

Nagyszerű élmény volt látni, hogy ilyen tömeget képes megmozgatni a digitális nyomtatás, az előadások alatt és után, valamint a gépbemutatók alkalmával is interaktívan, szakmai beszélgetésekkel, jó hangulatban telt a nap.

Köszönjük a magas színvonalú együttműködést partnereinknek:
 

a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemnek

a Magyar Könnyűipari Szövetségnek

a kiemelkedő szakmai részvételt a Dekormix Kft-nek

a Julius K9 márka bemutatását Kerényi Zsoltnak

a lenyűgöző textildekorációt a Dél-Kontex-Dress Kft-nek, és

a dekorációs tervezést - és látványos kivitelezést a Dessin Design Kreatív Ügynökségnek!

 

Nézd meg képgalériánkat, kattints a képekre a nagyobb felbontásért!